Kriza odlaže privatizaciju medija

Ona je, u intervju Tanjugu, najavila da će u dogovoru s medijskim kućama koje treba da prođu kroz taj proces biti doneta odluka o tome da li će, kada i po kom modelu biti privatizovane.


Prema njenim rečima, mediji čiji je osnivač bivša SFRJ, među kojima je i novinska agencija Tanjug, takođe moraju da prođu kroz transformaciju.


Ona je dodala da je državni interes da bude vlasnik novinske agencije koja će profesionalno izveštavati domaću i stranu javnost o državnim aktivnostima i obezbeđivati povratnu informaciju i da će u tom smislu podržati da Tanjug postane nacionalna agencija.


Govoreći o ekonomskoj krizi, Vučković-Lesendrić je rekla da nema posebno predviđenih mera za njeno prevazilaženje u medijskoj industriji i dodala da se finansiraju projekti koji garantuju da će biti zaštićen određeni javni interesi i pravo na informaciju, kao što su javna glasila nacionalnih manjina, glasila Srba u regionu i slično…


Ona je, takođe, rekla da se zasad ne razmišlja o osnivanju posebnog ministarstva za informisanje zbog nastojanja da se racionalizuje poslovanje, ali da ta ideja“za neka srećnija vremena, u ekonomskom smislu“.

Tagovi

Povezani tekstovi