Sednica bez opozicije

Živanoviću je zbog vređanja i nepoštovanja Poslovnika izrečena opomena, a zatim i mera isključenja sa sednice. Obezbeđenje je sprečilo Živanovića, koji se pozvao na poslanički imunitet, da uđe u salu, a odbornici SRS, SPS i DSS napustili su zasedanje.
Odbornicima skupštinske većine trebalo je manje od jednog časa da razmotre i izglasaju predložene odluke. Pored ostalog razmatrano je poslovanje javnih preduzeća, usvojene izmene u aktima nakon promene statusa Šapca i izabrani novi članovi odbora i funkcioneri. Usvojena je ostavka Milana Bečejića, direktora RTV Šabac, a novi direktor je Ljubomir Podunavac, diplomirani politikolog, koji je radio u Našoj borbi, Danasu i bio rukovodilac Informativnog centra u Bujanovcu. Novi zamenik gradonačelnika je Miloš Milošević, a načelnik okruga je Jasminka Ristivojević, magistar ekonomskih nauka.
Odborničku većinu, od ukupno 69 poslanika, čini 28 članova DS, po četiri madata imaju SPO-LDP i G-17 plus, a dva mesta ima NS. U opoziciji su 21 odbornik SRS, pet SPS i dva DSS.

Tagovi

Povezani tekstovi