Prodat „Naš glas“

Taj nedeljnik je na prvoj aukciji novembra 2008. godine prodat za 96 miliona dinara, što je bilo osam puta više od početne cene, ali je kupac potom odustao. Nova aukcija obavljena je po staroj početnoj ceni od 12.168.000 dinara za 82 odsto državnog i društvenog kapitala.
Novinsko-izdavačko društvo kupio je vlasnik beogradske firme „Zodufin“, koja je vlasnik i dela smederevskog izletišta „Jugovo“, koje je po kupovini nazvano Jugovo banje. Ta atraktivna lokacija od oko četiri hektara sa sportskim terenima, restoranom „Plaža“ i desetak bungalova prodata je pre dve godine neposrednim dogovorom sa stečajnim upravnikom Sartida za 26 miliona dinara. „Naš glas“ je najstariji lokalni nedeljnik. Prvi broj objavljen je 12. marta 1953.
Nedeljnik poseduje poslovni prostor u najužem centru Smedereva od 211 kvadratnih metara, lokal od 20 i redakciju od 133 kvadratna metra. U toj medijskoj kući zaposleno je 16 radnika.
Novinsko izdavaštvo u Smederevu ima tradiciju dugu 133 godine. Prve novine Narodna volja pokrenute su 1875. kao glasilo radikalno-socijalističke stranke.
Iste godine Milan Pešić pokrenuo je humoristički list „Fenjer“, a Branislav Nušić 1883. godine počeo je štampanje nedeljnika „Smederevski glasnik“.
 

Tagovi

Povezani tekstovi