Sestra istražuje ubistvo

Iz ugla sestre Aleksandre, koja živi u Americi, autor je predstavio još nerazrešeni slučaj ubistva jedne od najboljih novinarki nekadašnje Jugoslavije. Razmatra sumnjive okolnosti pod kojima je stradala reporterka „Duge“ koja je pisala o političkoj sceni Srbije, stavljajući akcenat na prodor kriminala u institucije vlasti.
Kako kaže autor filma, svima je bilo jasno da je „zvanična verzija“ o samoubistvu daleko od istine.
– Film nije klasičan dokumentarac, već pokušaj da se iz ugla njenih najbližih rasvetli šta se zaista dogodilo – kaže Krasavac za „Novosti“ . – Došao sam sa Dadinom sestrom Alekasandrom u kontakt i shvatio sam da bi bilo dobro da mi ona bude neka vrsta naratora. Zanimalo me je kako se roditelji i sestra osećaju u situaciji kada im je onemogućeno da saznaju šta se desilo.
Njihovo je pravo da traže objašnjenje. I sa te strane ova porodica je krajnje netipična, jer kao pojedinci pokušavaju da se suprotstave sistemu.
Najavljujući večerašnji film, posle koga će se održati i tribina, Nadežda Gaće, predsednica NUNS-a, podsetila je da do danas nije razrešen nijedan slučaj ubistva novinara – Dade Vujasinović, Slavka Ćuruvije i Milana Pantića.


B.N.

Tagovi

Povezani tekstovi