Gašenje programa zbog lošeg rukovodstva

Novinari navode da uz to imaju dokaze o krivičnim delima u poslovanju ove TV, koja je kako navodi Vlada Antić, predsednik sindikata ove kuće, mogla poslovati uspešno, ali su se vlasnici okružili lošim savetnicima. Zbog toga su ostali nejasni uslovi pod kojima je televizija privatizovana, ali i celokupno njeno poslovanje. – Imamo sačuvane dokaze u vidu EPP dispozicija i računarske opreme koji mogu ukazivati na krivična dela finansijske prirode, i to u visini od najmanje 20 miliona dinara, ali je na zaposlenima da odluče hoće li podneti krivičnu prijavu protiv vlasnika – Vinarije Čoka i Željka Kneževića – kaže Antić.
Inače, dug zbog neplaćanja zakupa frekvencije iznosi 30 miliona dinara, a TV duguje i zaposlenima plate od decembra, u ukupnom iznosu od pet miliona dinara. Direktor Dušan Grbić novinarima je saopštio da uz to ova TV po završnom računu ima minus od 62 miliona dinara, kao i za zakup poslovnog prostora od 2,6 miliona dinara. U takvoj situaciji budućnost i same kuće i zaposlenih gotovo je bez perspektive, uključujući i mogućnost stečaja, koji bi svakako bio loš po zaposlene, ocenjeno je na pomenutom sastanku. Prema ranijim informacijama, vlasnik Željko Knežević pregovarao je sa kikindskom VK o kupovini Super TV, ali novinari tvrde da niko ne zna u kojoj su fazi ti pregovori i koliko je sporazum realan.
Vlasnik je, inače, obećao isplatu zaostalih zarada do sredine juna, a zaposleni koji budu na kraju ipak tehnološki višak, u bilo kojoj varijanti raspleta, žele da se sačini nekakav socijalni program koji bi im omogućio da reše egzistencijalni problem nastao sa gubitkom posla.


V. Laloš

Tagovi

Povezani tekstovi