Pomogli ubici sakrivanjem dokaza

Srpsko tužilaštvo je tek krajem januara ove godine saopštilo da pokreće pretkrivični postupak za ubistvo Dade Vujasinović 8. aprila 1994. u porodičnom stanu na Trećem bulevaru u Novom Beogradu. Ovu odluku tužilaštvo je donelo jer je međunarodno priznati veštak mr Vlada Kostić još 30. maja 2008. završio veštačenje kojim je utvrdio da je novinarka ubijena. Balističar Kostić je uradio superveštačenje zbog dva prethodna različita veštačenja.
Stručnjaci koje su angažovali roditelji ubijene novinarke su još 1995. godine utvrdili da je Dada Vujasinović ubijena. Međutim, sudski veštaci su tvrdili da je novinarka počinila samoubistvo.
Advokat Branislav Tapušković, zastupnik porodice Vujasinović, kaže za „Blic” da je dobro što se stavila tačka na dilemu o ubistvu i navodnom samoubistvu, ali da istraga mora da se okrene pronalaženju ubica, kao i onih koji su pokušali da sakriju i ignorišu dokaze.
– Ima dovoljno elemenata. Na fotelji pored koje je Dada pronađena osim njene krvi pronađena je još jedna krvna grupa. Mora da se utvrdi zašto su krili da su u nju ispaljena dva hica, što bi odmah isključilo mogućnost samoubistva – navodi advokat Tapušković.
– Ukoliko žele da rade svoj posao, istražni organi će tražiti ubice. Sada je zvanično utvrđeno da je Dada ubijena – kaže Radislav Vujasinović, otac ubijen novinarke.


V.Z. Cvijić

Tagovi

Povezani tekstovi