Novi protest ispred Informera: Traže gašenje tabloida zbog intervjua sa silovateljem

1664622482-1

Ispred redakcije Informera u Beogradu više hiljada građanki i građana protestuje u organizaciji „Ženske solidarnosti“ zbog intervjua sa višestrukim silovateljem objavljenom u ovom provladinom tabloidu.  

Saobraćaj na Terazijama je u oba pravca blokiran.

 

Veći broj policajaca raspoređen je u Čumićevom sokačetu i pored redakcije, a u blizini parkirana „marica“.

 

Demonstrantkinje nose transparente  „Ženska trauma nije izvor prihoda“, „Želimo ti žensku revoluciju“, „Nijedna više“.

 

Uzvikuju „Ljute smo“, „Govna“, „Besne smo“, „Stop nasilju“ i traže gašenje ovog lista.

 

„Informer je simbol svega lošeg što nama ženama rade godinama. Bes se ovde vidi i zbog hrabrih devojaka iz Petnice, Ive, Milene, devojčica iz Jagodina, a tabloidi su pisali da smo mi krive. Informer se poigrao sa našim strahom, ali su se preigrali, jer mi u strahu već živimo, ali smo neustrašive i zato smo ovde, poručila je jedna od organizatorki protesta Jelena Riznić obraćajući se demonstrantkinjama.

 

„Sve ženske pobede za ženska prava izborile su žene same i niko drugi“, rekla je ona, misleći na prijavu koju je Informer podneo protiv silovatelja kojeg su intervjuisali i koji je ponovo uhapšen, i dodala:

 

„Reagovaćemo dok se stvari ne promene. Ukoliko institucije reaguju na Informer, a ne na žene, onda to nešto znači. Zašto je Informer pustio da njihove novinarke budu ugrožene?“, pitala je Riznić i dodala da žele žensku revoluciju i ženske vrednosti, posle čega su okupljeni  uzvikivali „Ženska revolucija“.

 

Silovatelju Igoru Miloševiću je, naime, danas određen pritvor u trajanju od 48 sati za  zbog ugrožavanja sigurnosti novinarki Informera koje su vodile intervju sa njim, kako je tužilaštvo saopštilo.

 

„Nemamo više vremena da ćutimo. Nijedna više ponižena, silovana, uplašena, ostavljena bez nasledstva“, rekla je pesnikinja Radmila Petrović.

 

Kako javlja reporterka N1, ono što je sporno devojkama koje protestuju je način na koji je taj čovek sklonjen sa ulicama i poručuju da „Informer“ nije doprineo tome, nego višestrukoj traumatizaciji.

 

Ovo je drugi protest ispred Informera zbog intervjua sa silovateljem, prvi je održan u sredu.

Tagovi

Povezani tekstovi