Trstenik raspisao Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata

COA_Trstenik

Opština Trstenik raspila je Konkurs za sufinansiranje medijskih projekata iz oblasti javnog informisanja. Konkurs je raspisan 29. septembra 2022. godine, a ova opština izdvojila je ukupan iznos od 3 000 000 miliona dinara.

 

Najmanji iznos koji se može dodeliti po projektu je 10 000 dinara, dok je najveći 2 000 000 dinara.

 

Pravo da učestvuju na konkursu imaju mediji koji su upisani u Registar medija koji se vodi u Agenciji za privredne registre, kao i pravno lice koje se bavi proizvodnjom medijskih sadržaja i ima dokaz da će sufinansiran medijski sadržaj biti realizovan putem medija koji je upisan u Registar i emituje se na teritoriji ove opštine.

 

Izdavači koji se finansiraju iz javnih prihoda kao i lica koja su prethodno dobila sredstva za sufinansiranje medijskog sadžaja, a nisu u predviđenom roku podnela narativni i finansijski izveštaj nemaju pravo učešća.

 

Pravo učešća na Konkurs nemaju ni lica za koja se utvrdi da su nenamenski trošila sredstva i oni koji se nalaze u postupku vraćanja državne ili de minimis pomoći.

 

Na Konkurs koji je raspisala ova opština učesnik može da konkuriše samo sa jednim projektom, a ako je učesnik Konkursa izdavač više medija, može da učestvuje sa jednim projektom za svaki medij, ukoliko taj projekat nije započet u trenutku podnošenja prijave na konkurs.

 

Prijave na Konkurs su otvorene do 19. oktobra, a podnose se na pisarnici Opštinske uprave Opštine Trstenik ili poštom na adresu: Opština Trstenik, Služba za lokalni ekonomski razvoj, Knjeginje Milice 5, 37240 Trstenik, sa naznakom „Javni konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja – NE OTVARATI“.

 

Tagovi

Povezani tekstovi