Dvougao i kao knjiga

Paralelni intervjui dva sagovornika koji imaju suprotstavljenje stavove, ali zajedničkih pet minuta da ih argumentovano saopšte, čine „Dvougao”, emisiju kroz koju je u protekle dve godine prošlo 200 sagovornika i koja je dobila i svoje papirno izdanje.


Političari, ekonomisti, sportisti, umetnici, novinari i javne ličnosti sreli su se u kratkoj formi Dvougla, ali tek na ekranu.


Odgovore na unapred pripremljenih tridesetak pitanja urednici Katarina Rasulić i Veljko Đurović snimaju odvojeno tako da nijedan sagovornik, do emitovanja, ne zna šta je drugi izjavio.


Najkraći intervju do sada trajao je minut i pedeset sekundi a najduži 46 minuta, međutim posle 100 emisija više nije problem naterati sagovornike da budu sažeti i jasni, mnogo teže ih je upariti.


Knjiga „Dvougao 100” može se čitati hronološki, onako kako su intervjui emitovani. Može se pratiti po političkoj opredeljenosti sagovornika, a posebno zanimljivi su oni koji su u proteklih par godina promenili mišljenje ili političke stranke, a može se čitati i po redosledu pitanja koja se odnose na aktuelne političke i društvene teme.


DVOUGAO se emituje subotom i nedeljom na TV B92 ( 11.50 i 15.50) a tokom nedelje na TV B92 Info kanalu.

Tagovi

Povezani tekstovi