Uručene nagrade za istraživačko novinarstvo

Žiri NUNS-a izabrao je najbolje od 27 radova prispelih na konkurs koji je organizovan četvrtu godinu za redom. U kategoriji radija nije proglašen pobednik, pa su nagrade preusmerene na još dva televizijska priloga.
Svečanosti i dodeli nagrada prisustvovao je ambasador SAD Kameron Manter.
– Optimista sam po pitanju budućnosti srpskih medija uprkos činjenici da je u jeku procvat tabloidnog novinarstva na štetu etičkog. Ne sme se zaboraviti da sloboda uvek ide uz odgovornost – rekao je Manter.
On je uručio nagradu novinaru Dejanu Dimiću u kategoriji pisanih medija za autore starije od 35 godina za tekst „Dobro kontrolisani poslovi”, objavljen u „Vranjskim novinama”.
Nagradu u kategoriji mlađih novinara u pisanim medijima podelile su novinarke agencije „Beta” Mirjana Pantić i Ivana Jovanović za tekstove „Luda kuća lažnog iscelitelja DDD” i „Žrtvovanje žrtava”, objavljene u Dosijeu o medijima NUNS.
Za televizijski prilog „Tajna Žute kuće” emitovanog na RTV B92 žiri je nagradio novinarke Jelene Veljković, Radoslavke Despotović, Jasmine Pašić i Sandre Mandić u kategoriji iskusnih novinara, dok je prilog „Vrela krv” doneo nagradu Milošu Teodoroviću i Ivani Lalić Majdak u kategoriji mladih novinara.
Nagrada je pripala i ostvarenjima „Vučko Manojlović – čekajući smrt” autora Ane Vojvodić i Miljana Vitomirovića i „U ime naroda – znakovi pored puta” Ines Meštrović.


S.R.

Tagovi

Povezani tekstovi