Raport zbog Lešija

Posle dve godine pošto je na bujanovačkoj televiziji prikazan film o Ridvanu Ćazimiju, vođi Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca, poziv na informativni razgovor u policiji dobili su skoro svi koji su u to vreme tamo radili.
– Uopšte mi nije jasno zašto se čekalo dve godine ako je nešto bilo sporno. Svečana akademija povodom Ćazimijeve smrti održava se svake godine i mi smo prikazali odloženi snimak kao i uvek. U okviru nje prikazan je i film o njemu, ništa što o Ćazimiju nije već poznato – kaže Džahid Ramadani, tadašnji direktor RTV Bujanovac.
On kaže da je čuo da policija po nalogu Okružnog tužilaštva ispituje da li u tim snimcima ima elemenata krivičnog dela širenja verske i nacionalne mržnje.
– Ako je tako, zašto nisu onda pozvani i političari koji su govorili na toj svečanoj akademiji nego samo radnici televizije. Inače, akademija je uredno prijavljena policiji i trajala je tri dana. Niko nije imao nikakvih primedbi – pita Ramadani.
Policija je razgovarala i sa Dušanom Sikimićem, urednikom redakcije na srpskom jeziku u RTV Bujanovac.
– Bio sam u to vreme na odmoru. Nisam ni gledao to što je prikazano, tako da ne znam ni o čemu se radi. To sam rekao i policiji – objašnjava Sikimić.
U policiji, međutim, kažu da su u pitanju “obični razgovori”, te da ne vide razloga za “pisanje u novinama”.


Slađana Veljković


 

Tagovi

Povezani tekstovi