Čedomir Jovanović „sudi“ svim medijima u Srbiji

On je pozvao sve novinare da dignu glas protiv presude koja zabranjuje da se političarima postavljaju pitanja o poreklu imovine.


Vučićević je naglasio da je sudija Marina Klarić-Živković presudila po hitnom postupku, za nepuna tri sata, što je nezapamćeno u sudskoj praksi. Prema njegovim rečima, presuda prema kojoj on treba da plati 300.000 odštete, a Press mora da u roku od 15 dana Jovanovićima preda sve fotografije dedinjske vile u kojoj živi lider LDP-a, jeste udar na elementarne medijske slobode u Srbiji.


– Mi smo osuđeni zbog navodnog neovlašćenog objavljivanja fotografije maloletnog Mihajla Lajfa Jovanovića, sina lidera LDP-a, iako tokom suđenja uopšte nije dokazano da smo objavili sliku deteta! Na spornoj slici, pored Jovanovića, nazire se osoba za koju se nigde ne tvrdi da je mali Mihajlo Lajf… – rekao je Vučićević, i naglasio da je sud prihvatio „krajnje naivnu i nelogičnu tvrdnju“ Jovanovićeve supruge, prema kojoj su njenog sina počeli da prepoznaju u školi i na ulici posle objavljivanja spornih slika u Pressu.


– Pri tom, gospođa Jovanović je u sudu potvrdila da su ona i njen suprug dozvolili da se mali Mihajlo Lajf fotografiše i snima za predizbornu kampanju LDP-a, kao i za stranački sajt! Kako je onda moguće da malog Mihajla niko nije prepoznao posle objavljivanja spotova i stranačkih plakata, a prepoznaju ga posle objavljivanja fotografije na kojoj se samo naziru obrisi osobe za koju niko nije tvrdio da je dete?! – upitao je Vučićević, i upozorio novinare da će „ako ovu presudu ne poništi Vrhovni sud“, medijima biti zabranjeno da se bave svojim poslom!


– Niko od medija u Srbiji neće više smeti da postavi pitanja političarima. Niko neće smeti da ih pita: gospodo, odakle vam pare! Niko od novinara više neće moći da se bavi svojim poslom, neće smeti da fotografiše stanove, kuće i vile političara. A, ako to neko i učini, rizikovaće preki politički sud sudijice Marine Klarić-Živković!


Danas je na udaru Press, sutra to može biti svako od vas – rekao je Vučićević. On je dodao da je Jovanović do sada podneo više od 120 tužbi, od kojih su 52 ušle u sudsku proceduru i da time pokušava da natera urednike Pressa da po čitav dan idu po sudovima i da nemaju vremena da se bave svojim poslom.


Generalni direktor „Press pablišing grupe“ Đorđe Stefanović rekao je da Jovanović podnošenjem više od stotina tužbi protiv našeg lista pokušava da na perfidan način iscrpi Press, ali da mu to neće uspeti.


Ekipa Pressa

Tagovi

Povezani tekstovi