Dodik tužio dopisnicu Bete

U tužbi, podnetoj Osnovnom sudu u Banjaluci, navodi se da je dopisnica Bete 19. februara ove godine „objavila neistinite činjenice“ da je protiv premijera RS Milorada Dodika i još nekoliko osoba podignuta krivična prijava kojom se terete da su „naneli štetu budžetima BiH i RS u iznosu od 145 miliona KM“. Još stoji da je istog dana novinska agencija Beta objavila vest da je „direktor SIPA potvrdio krivičnu prijavu protiv Dodika“.


Takođe je navedeno da Beta nije objavila demanti Milorada Dodika, povodom informacije koju je Beta emitovala. Beta je, međutim, 26. februara objavila reagovanje Milorada Dodika u kojem je negirao Betinu informaciju od 19. februara, da je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnela krivičnu prijavu protiv njega i nekoliko ministara i osoba iz RS da su naneli štetu budžetima BiH i RS od 145 miliona konvertibilnih maraka.


Takođe 26. februara, Beta je objavila da ostaje pri svim navodima u informaciji od 19. februara o tome da je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnela krivičnu prijavu protiv Dodika i još nekih osoba za načinjenu štetu budžetima BiH i RS. Povodom tadašnjih Dodikovih navoda da nije tačno da je SIPA podnela bilo kakvu krivičnu prijavu protiv njega i nekoliko ministara RS, Beta je podsetila da je takvu prijavu SIPA podnela 17. februara ove godine, a pod tim datumom je i zavedena u Tužilaštvu BiH i to pod brojem 3625/09.


Beta

Tagovi

Povezani tekstovi