Neprecizno o izbornoj skupštini UNS-a

Takođe, komisija nije verifikovala još 3 (tri) listića, jer nisu bila potpisana ličnim potpisom imena i prezimena. Ovo piše u izveštaju koji je pročitao član Komisije, novinar Žujović (delegat iz Subotice), a Skupština ga jednoglasno usvojila. Odakle izveštaču „Politike” da je „posebna komisija saopštila 318 prisutnih”! Po izveštaju verifikacione komisije, kao jedino vlasne za to, pravo glasa imalo je samo 305 verifikovanih učesnika Skupštine u V. Banji i nijedan jedni glas više! U noći, subota 9. 5. 2009. glasalo se!
Zbog čega izveštač matičnog lista (izdanja PNM) „Politika” nije objavio rezultate tog glasanja?! Čitaocima „Politike” je dužan da objavi istinu o onome šta se stvarno događalo u skupštinskoj dvorani, ali i ono van nje, „iza kulisa”. Ako je hteo mogao je sve da vidi, čuje, proveri, zabeleži i objavi s imenima aktera, što po mišljenju ovog profesionalnog novinara nije učinio.
Značajan je, van svake sumnje, jedino istinit podatak, takođe prećutan, da je u prvom izboru od 40 članova nove uprave izabrano samo šest, a tek u ponovljenim izborima 10. maja, u prepodnevnim časovima izabran je novi predsednik UNS-a, uprava, nadzorni odbor i sud časti.
I još jedna „sitna” netačnost. Izveštač je morao znati, a ako nije valjalo je da pita nekoga ko zna, da nije u ime Aktiva veterana UNS-a, sa predsednikom Društva novinara Vojvodine saopštenje potpisao Marko, već Mirko Marinović, inače veoma angažovani poslenik iz novinarskih redova.
Momčilo R. Milačić,
član UNS-a i IFJ (2008. i 2009)
Beograd

Tagovi

Povezani tekstovi