Nisam zločinac

Direktor RTS-a od predsednice parlamenta traži da kaže da li je ovakve uvrede dozvolila i prećutala zbog odobravanja, ili je, kako pita Tijanić, srpski parlament postao „istureno odeljenje haškog Tribunala“.
– Ni u jednom ratu nisam ispalio nijedan metak. Ni iz pera, niti iz „kalašnjikova“. Koliko znam, Hag ne traži moju glavu. Ali, moju glavu, usred parlamenta, nekažnjeno traži Andrić. Ovde nije reč ima li poslanika koji su nesrećni zbog činjenice da je RTS već četiri godine najgledanija srpska televizija i jedna od najstabilnijih srpskih institucija; ne radi se o Tijanićevom obrazovanju ili direktorskom mandatu koji, po srpskim zakonima, traje još godinu dana; nije u pitanju pretplata, koju najviše napadaju oni što su je uveli; nije u pitanju ni jednostavan test inteligencije – da li je ovakav RTS bolji nego što je bio? Ovde je reč o Andrićevom besprizornom razaranju suštine institucije koju Vi vodite. Ako je u srpskoj Skupštini moguće, bez dokaza, suđenja i presude, nazvati bilo kojeg srpskog građanina „ratnim zločincem“, samo zato što jedan poslanik iznajmljuje svoj jezik jednom šnajderu ili jednom konobaru, šta ostaje od Srbije i njenih zakona? – pita Tijanić.
Generalni direktor RTS-a naglasio je da od funkcionera LDP-a očekuje da se odrekne poslaničkog imuniteta.
– Očekujem da poslanik Andrić hrabro pred nadležnim srpskim sudom iznese dokaze o mom ratnom zlikovačkom delovanju. Ako odbije, biću prinuđen da ga u srpskoj javnosti oglasim – civilnim zločincem i evropskim huškačem koji sramoti najviši zakonodavni dom Srbije patološkom potrebom da laže. On tako vidi srpski parlament, zakone, politiku, građanska prava, poslaničku funkciju, Evropu, institucije i Srbiju. Ja, da prostite, sve vidim drugačije. Sem, ako me Vaša reakcija ne uveri da grešim. Dakle, poštovana predsednice, šta da očekujem: objašnjenje, izvinjenje ili Hag? – naveo je u pismu Dejanovićevoj direktor RTS-a koji se potpisao kao građanin Aleksandar Tijanić.

Tagovi

Povezani tekstovi