Hoće „glavu“ za glasove

Posle ovih rečenica koje je u Skupštini, obraćajući se kolegama iz DS, izgovorio Zoran Ostojić, poslanik LDP, započela je polemika da li je LDP formiranje vlasti na gradskom nivou uslovio smenom direktora RTS Aleksandra Tijanića.
Zoran Ostojić se poziva na zajedničko saopštenje DS i LDP iz juna 2008. godine o saradnji na gradskom nivou gde piše da su „dve stranke saglasne da nije moguće obaviti poslove koji su pred nama, ojačati evropske vrednosti bez promena u medijima koje će doprineti demokratizaciji i slobodi medija“.
– LDP nikoga ne smenjuje niti može, mi nemamo člana UO RTS – kaže Ostojić.
Slavica Đukić juče je dobila pismo od Tijanića, koji je pita kako je moguće da nije reagovala, kada ga je poslanik LDP Ivan Andrić na sednici nazvao „ratnim zločincem i ratnim huškačem“:
– Da li je vaše ćutanje – odobravanje – pita u pismu Tijanić. – Ni u jednom trenutku nisam ispalio nijedan metak. Ni iz pera, ni iz kalašnjikova. Ali, moju glavu, usred parlamenta, nekažnjeno traži Andrić. Ovde nije reč o Tijanovićevom obrazovanju ili direktorskom mandatu, ima li poslanika koji su nesrećni zbog činjenica da je RTS već četiri godine najgledanija srpska televizija, nije u pitanju pretplata, koju najviše napadaju oni koji su je uveli… Ovde je reč o Andrićevom besprizornom razaranju suštine institucije koju vi vodite.
Tijanić je napisao da očekuje da se Andrić hrabro odrekne imuniteta i pred sud iznese dokaze o ratnom zlikovačkom delovanju:
– Dakle, poštovana predsednice, šta da očekujem: objašnjenje, izvinjenje ili Hag.
Đukićeva je pismo uputila poslaniku Andriću kako bi on eventualno reagovao.


S.S. Rovčanin

Tagovi

Povezani tekstovi