Tijanića uskoro smenjuju?

Time bi se potvrdila informacija poslanika LDP Zorana Ostojića, koji je nedavno obelodanio da je jedan od uslova za formiranje vlasti na beogradskom nivou bio upravo Tijanićev odlazak s čela Javnog servisa.
Sagovornik Kurira iz Skupštine tvrdi da su razgovori između demokrata i LDP na temu smene Tijanića obnovljeni pre desetak dana i da je gotovo izvesno da će Tijanić leteti s funkcije, ali da još nema saglasnosti u vezi s tim ko bi trebalo da ga nasledi na tom mestu.
– Lider LDP s najbližim Tadićevim saradnicima već nekoliko dana ozbiljno razmatra mogućnost smene Tijanića. To objašnjava ćutanje tog poslaničkog kluba, uprkos tome što je Ivan Andrić prvog čoveka RTS nazvao ratnim zločincem i huškačem – prenosi naš sagovornik.
Aleksandar Tijanić je i juče u parlamentu bio top tema među poslanicima. Prvo je predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović obavestila poslanike da je pismo koje joj je uputio Tijanić prosledila Andriću kako bi mogao da reaguje. Na to je Čedomir Jovanović poručio da niko ne može da ih natera da ćute u vezi s Tijanićem.
– LDP nikada nije ni pomislio da nešto rešava ucenama. Tačno je da smo razgovarali s DS o pristanku na realizaciju politike demokratizacije društva. Tijanić je greška u sistemu, on je vinovnik i jedan od glavnih krivaca za stanje u kome se država nalazi – rekao je Jovanović, precizirajući da će LDP insistirati na utvrđivanju pune krivične odgovornosti Tijanića, „jer je bio pripadnik udruženja koje je stvorilo atmosferu linča pred ubistvo Zorana Đinđića“. On je predložio i formiranje anketnog odbora koji bi se bavio odgovornošću za stanje u Radiodifuznoj agenciji i Javnom servisu i protivzakonitom izboru direktora RTS.
S druge strane, u Tijanićevu odbranu stao je lider SNS Tomislav Nikolić, koji je poručio da je direktor RTS „napravio nekoliko dobrih serija“, te da se ne može ni za koga bez dokaza tvrditi da je ratni zločinac.


E.K.

Tagovi

Povezani tekstovi