Nova brava na TV Pirot

Zbog ranije najave štrajka zaposlenih prepodne su emitovane servisne informacije. Radnici traže da im se isplate zarade za mart i april, kao i dalja isplata zarada do 30. u mesecu za prethodni mesec. U međuvremenu je većinski vlasnik dobio odluku sindikalne organizacije da se štrajk stavlja van snage i da će televizija krenuti sa redovnim programom tokom dana.
„Dobra je vest da neće biti štrajka i omogućićemo dalji rad televizije“, rekao je većinski vlasnik Milorad Pejić. Zaposleni u televiziji bili su iznenađeni zbog zaključavanja prostorija jer su pre petnaestak dana najavili štrajk i odlučili o minimumu procesa rada. „Program nije emitovan već samo servisne informacije, a štrajk je suspendovan i zaposleni žele da rade i da se nastavi redovni program i zbog naših brojnih gledalaca i komitenata“, rekao je za agenciju Beta odgovorni urednik TV Pirot Milan Ilić.
Većinski vlasnik TV Pirot i i predsednik Skupštine te medijske kuće Milorad Pejić rekao je medijima da je promenio bravu na ulaznim vratima „kako bi se zaštitila imovina“. „Imam prava da zaštitim svoje interese. Prostorije u kojima se nalazi televizija nisu naše već imamo ugovor o zakupu i hteo sam da se zaštiti i oprema, a oni mogu da štrajkuju van prostorija u nekim drugim prostorijama“, rekao je Pejić. Prema njegovim rečima, jedna plata je isplaćena u petak, nakon čega su radnici i odustali od štrajka.

Tagovi

Povezani tekstovi