I medijima pomoć zbog krize

Kako je posle sednice Vlade najavio ministar Božidar Đelić, paket mera namenjen kao podrška medijima biće usvojen najkasnije za 15 dana. Posle paketa vladinih mera za pomoć privredi na red su došli i mediji u Srbiji. Već sledeće nedelje premijer Mirko Cvetković održaće sastanak na kome će se odlučiti kako pomoći medijima.


Iako neki predlozi već postoje ministar Božidar Đelić nije hteo da govori o njima dok se ne usvoje.


“Znamo da je budžet izuzetno tesan. Mi ćemo razmotriti sve mogućnosti. Znamo da su radne grupe, gde su bili predstavljeni sami mediji imali jedan broj predloga“, rekao je Đelić.


„Ja sada ne bih govorio o merama, nego predlažem da sačekamo sastanak koji ćemo imati sledeće nedelje, i posle toga ćemo naravno u konsultaciji sa samim predstavnicima medija usvojiti te mere“, rekao je potpredsednik Vlade.


Đelić je ocenio da je ekonomsko stanje koju imamo u medijima teško jer je procena da je tržište reklama za 30 do 50 odsto.


Na sednici Vlade na inicijativu Đelića, ministri su razgovarali o pritiscima na medije.


Zaključeno je da su oni nedopustivi i najavili da će se sa svakim pokušajem pretnje medijima baviti nadležni organi.


Đelić kaže da se ministri nisu bavili konkretno pretnjama advokatskog tima Luke Beograd TV B92, već da se taj primer koristio kao ilustracija.


“To je bila ilustracija, ali nismo pričali konkretno o tom predmetu. Taj predmet je predmet za koji ukoliko ima elemanata o kojima sam pričao, očekujemo da jedna ili obe strane i predoče nadležnim organima da bi ih oni procesuirali”, kaže Đelić.


Na sednici Vlade usvojen je i predlog zakona o regionalnom razvoju predviđa definisanje sedam regiona u Srbiji. Ovaj predlog zakona upućen je po hitnom postupku u Skupštinu na usvajanje.

Tagovi

Povezani tekstovi