Istraživanje o imovini Đukanovića

Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ – International Consortium of Investigative Reporterhttp://www.publicintegrity.org/investigations/icij/ ),  Centar za istraživačko novinarstvo iz Sarajeva, koji je imao vodeću ulogu u tom istraživanju  (www.cin.ba)   i NUNS-ov Centar za istraživačko novinarstvo iz Beograda ( www. cins.org.yu) došao je do podataka da brat premijera Crne Gore Mila Đukanovića, Aco, ima imovinu vrednu 167 miliona, a sestra Ana oko 3,5 miliona dolara.


U tom istraživanju otkrivaju se i do sada nepoznati podaci o veličini i obimu finansijske moći Đukanovića, stvorene tokom poslednjih 18 godina u Crnoj Gori.


Istovremeno, objavljen je i drugi deo istraživanja sa nepoznatim detaljima optužnice za šverc cigareta u Bariju, sa izveštajem DIA i drugim sudskim postupcima, koji se vode protiv italijanske mafije u Švajcarskoj.


Tokom jedne decenije, od početka devedesetih, sav prihod od crnogorskog krijumčarenja cigareta pod okriljem „Kamore“ i „Sakra Korone Unite“, išao je preko švajcarskog finansijskog tržišta.


Taj prihod je iznosio – više od jedne milijarde dolara. 

Tagovi

Povezani tekstovi