Novinari u štrajku i traže redovne plate

Novinari kažu da imaju samo jedan zahtev – redovne isplate ugovorenih zarada po kolektivnom ugovoru.


Štrajkači sa direktorom komuniciraju preko oglasne table, očekuju odgovor Agencije za privatizaciju, kojoj su se obratili za pomoć, i kažu da žele da upoznaju vlasnicu RTV „Sokobanja“ Snežanu Otović iz Niša, koju nisu ni videli ni čuli od kada ih je kupila.
– Za gospođu Otović smo čuli da je supruga predsednika Upravnog odbora naše televizije Vidosava – Vitka Radomirovića, inače direktora niške RTV „Belle amie“. Možda ona i ne zna šta se ovde dešava jer je jedina naša komunikacija sa vlasnicom preko direktora Dragiše Milojevića, a on nam se obraća putem oglasne table.
Novinari kažu da su problemi počeli još pre godinu dana kada su im zarade prepolovljene bez ikakvog objašnjenja, zatim je kasnila isplata u delovima, a od decembra prošle godine do aprila nisu primili ni dinar. Tada su najavili štrajk i kažu da su počele pretnje otkazom, ali su im krajem aprila isplaćena ta dugovanja.
Vidosav Radomirović Vitko kazao nam je da njemu nije jasno šta štrajkači hoće.
– Štrajkačima smo ponudili sporazum po kome bi imali redovna primanja, a oni su odbili jer se kosi sa njihovim zahtevima. Isplatili smo im prva tri meseca, za april su im uplaćeni svi doprinosi a zarada nije jer su prestali da rade pa nema prihoda. Mnogi mediji u Srbiji po šest meseci nisu primili zarade pa i dalje rade. Saznao da oni hoće da budu Javno preduzeće i da žive na jaslama poreskih obveznika Sokobanje. Čekaću da počnu da rade sve dok budem imao strpljenja – kazao je Radomirović.


 

Tagovi

Povezani tekstovi