Bradić: Vlada će pomoći medije

On je rekao da se, između ostalog, predlaže da se repromaterijal za štampane medije oslobodi PDV-a i da se smanje doprinosi koje elektronski mediji plaćaju Ratelu i Radio-difuznoj agenciji.


On je dodao da se razmatra i paket finansijske pomoći za kvalitetnije informisanje i da će to prema određenim kriterijumima biti definisano u narednih nekoliko dana.


„Ovo su mere koji se sada usaglašavaju s nadležnim ministarstvima u Vladi… Imamo i neke druge planove u vezi s podrškom koja dolazi od Evropske unije. To su sredstva koja će u narednom periodu značajno pomoći kvalitetu informisanja“, naveo je Bradić.


„Tri radne grupe su dale svoje predloge, a u njih su bili uključeni predstavnici medijske industrije, medijskih udruženja i zainteresovani partneri… Danas smo imali sastanak s premijerom i sa vrlo preciznim planom ćemo izaći na sledeću
sednicu vlade“, naveo je Bradić.


Na pitanje kako će se odlučivati koji će medij dobiti pomoć, ministar je naveo da će to definisati komisija vlade, a da će kriterijume predložiti ministarstvo kulture i novinarska udruženja.


„Želimo da pomognemo onima koji rade analitički i u kvalitetu informisanja i koji rade u programima obrazovanja i kulture“, dodao je Bradić.

Tagovi

Povezani tekstovi