Program Kreativna Evropa: Medijska partnerstva – pluralizam (CREA-CROSS-2023-JOURPART)

ec logo

Naziv donatora: Evropska komisija

 

Rok za prijavu na konkurs: 27.04.2023, do 17 h

 

Ko može da konkuriše: Organizacije civilnog društva

 

Minimalni i maksimalni iznos sredstava po projektu: od 60.000 do 3.000.000 €

 

Vrsta podrške: Bespovratna sredstva (grant šeme)

 

Oblast podrške: Kultura, Mediji

 

Geografska oblast podrške: Cela Srbija

 

Predviđeni period trajanja projekta: 24 meseca

 

 

Posebni zahtevi donatora: 

 

Ova tema će podržati organizacije civilnog društva koje su aktivne u medijima i pomoći im da uspostave šeme podrške za medijske organizacije i nezavisno novinarstvo, kao i druge mere za izgradnju kapaciteta. Ove akcije, uključujući podršku trećih strana, biće usmerene na medije aktivne u sektorima od posebnog značaja za demokratiju i građansko učešće, kao što su lokalni i regionalni mediji, mediji u zajednici, nezavisno i istraživačko novinarstvo i druge organizacije koje prenose vesti od javnog interesa. Tema poziva organizacije da uspostave šeme podrške za medijske organizacije i nezavisno novinarstvo, kao i druge mere izgradnje kapaciteta. Predložene aktivnosti moraju voditi organizacije civilnog društva i moraju se fokusirati na medijske sektore od posebnog značaja za demokratiju i građansko učešće, posebno: • Lokalni i regionalni mediji • Nezavisno i istraživačko novinarstvo • Organizacije koje isporučuju vesti od javnog interesa/novinarstva javnih službi (kao što su društveno, pravno i građansko novinarstvo i mediji, ili vesti koje povećavaju transparentnost o medijima)

 

 

Projektna dokumentacija: 

 

https://vodic.gradjanske.org/wp-content/uploads/2022/12/af_crea-media_en-3.pdf

https://vodic.gradjanske.org/wp-content/uploads/2022/12/call-fiche_crea-cross-2023-jourpart_en-1.pdf

https://vodic.gradjanske.org/wp-content/uploads/2022/12/om_en-3.pdf 

 

 

Kako se konkuriše: 

 

Svi predlozi moraju biti podneti direktno onlajn preko portala za finansiranje i tendere Elektronskog sistema podnošenja. Podnošenje je proces u 2 koraka: a) kreirajte korisnički nalog i registrujte svoju organizaciju Da bi koristili sistem za prijavu (jedini način prijave), svi učesnici treba da kreiraju korisnički nalog za prijavu u EU. Kada imate EULogin nalog, možete da registrujete svoju organizaciju u Registar učesnika. Kada se vaša registracija završi, dobićete devetocifreni broj identifikacioni kod učesnika (PIC). b) dostavte predlog Pristupite sistemu za elektronsko podnošenje, pošaljite svoj predlog u 4 dela, na sledeći način: 

 

  • Deo A uključuje administrativne informacije o organizacijama koje se prijavljuju (budući koordinator, korisnici, povezana lica i pridruženi partneri) i sažeti budžet. Popunite ga direktno na mreži. 
  • Deo B (opis akcije) pokriva tehnički sadržaj predloga. Preuzmite obavezni šablon iz Sistema za podnošenje, popunite ga i otpremite ga kao PDF datoteku. 
  • Deo C koji sadrži dodatne podatke o projektu popunjava se direktno na mreži. 
  • Anekse otpremite kao PDF datoteku (pojedinačnu ili višestruku).

 

Link do konkursa: 

 

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/portal/screen/opportunities/topic-details/crea-cross-2023-jourpart-pluralism;callCode=null;freeTextSearchKeyword=;matchWholeText=true;typeCodes=1,0;statusCodes=31094501,31094502;programmePeriod=2021-2027;programCcm2Id=43251814;programDivisionCode=null;focusAreaCode=null;destinationGroup=null;missionGroup=null;geographicalZonesCode=null;programmeDivisionProspect=null;startDateLte=null;startDateGte=null;crossCuttingPriorityCode=null;cpvCode=null;performanceOfDelivery=null;sortQuery=sortStatus;orderBy=asc;onlyTenders=false;topicListKey=topicSearchTablePageState 

 

Tagovi

Povezani tekstovi