Svi uzrasti i zanimanja

– Programski odbor ima zadatak da upućuje sugestije i savetuje generalnog direktora i Upravni odbor RTV – rekao je predsednik Saveta RRA dr Porfirije Perić i podsetio da RRA po Zakonu o radiodifuziji predlaže 12 od 19 članova Programskog odbora, a preostalih sedam bira Pokrajinska skupština iz redova svojih poslanika. Savetu RRA je stiglo 17 prijava kandidata, a Savet je tajnim glasanjem odabrao 12, držeći se, kako kaže vladika jegarski, njihovih biografija kao generalnog principa odabira.
Gledali smo i da to budu kandidati različitog uzrasta i profesije, te da što šire bude pokrivena teritorija Vojvodine – dodao je on. Po odluci RRA, 12 kandidata za novi Programski odbor RTV su Danilo Koprivica iz Novog Sada (politikolog-novinar), Bojana Kulačin iz Novog Sada (sociolog), Dejan Zvekić iz Subotice (ekonomista), Jasmina Leković iz Kaća (psiholog), Marica Marijana Suzić iz Novog Sada (mr prirodno-matematič kih nauka), Vladimir Obadov iz Novog Sada (ekonomista), Selimir Radulović iz Novog Sada (književnik), Marijeta Lazor iz Novog Sada (prof. književnosti), Milivoj Kojić iz Bele Crkve (polj. tehničar), Tibor Arva iz Zrenjanina (novinar) Davorka Draško iz Novog Sada (glumica) i Predrag Nikić iz Sečnja (prof. književnosti).
Preostalih sedam inicirale su zajedno vladajuće poslaničke grupe. Kandidovani su prof. dr Svetlana Lukić-Petrović, Ruje Dunjo, Dušan Petko i dr Ištvan Biro (ZEV), mr Zoltan Sombati (MK), Marija Radojčić (LSV) i dr Živorad Smiljanić (SPSPUPSVršačka regija) Novi odbor bira se zbog isteka trogodišnjeg mandata prethodnom.


S. Nikolić


 

Tagovi

Povezani tekstovi