B92: Tužba protiv Kurira

Tužba će biti podneta protiv odgovornog urednika Kurira, budući da tekst nije potpisan imenom autora. Nepoznata lica sinoć bacila upaljenu baklju na vrata zgrade B92.


U skladu sa Zakonom o odgovornosti pravnih lica za krivicna dela, tužba ce biti podneta i protiv osnivača Kurira, kompanije Kurir net d.o.o., sa predlogom da se, pored novčane kazne, izrekne i odgovarajuća mera bezbednosti kako bi se otklonila opasnost da Kurir nastavi sa vršenjem krivicnih dela.


Obrazlažući ovu odluku glavni i odgovorni urednik B92, Veran Matic kaže da ovaj tekst nema veze sa novinarstvom i da je jasno da je u pitanju hajka protiv B92 koja je počela neposredno posle završetka emitovanja „Insajdera“ koji je pogodio neke centre moći.


Matić dodaje da se po prirodi kampanje vidi da je njena namera da se ugrozi kredibilitet B92 koji je osnovna vrednost kuće.


„Naravno, takva hajka nije nimalo naivna i već se pojavljuju određeni znaci da se sa reči prelazi i na dela, pa su sinoć nepoznata maloletna lica bacila upaljenu baklju na vrata zgrade B92 i zatim pobegla“, zaključuje Matić.

Tagovi

Povezani tekstovi