Kremiran Dragoš Ivanović

Opisujući ga kao poštenog čoveka, dobrog druga, novinara koji je uvek imao stav, iako nikad nije bio neprijatelj neprijateljima, novinar Borko Gvozdenović istakao je na komemoraciji u redakciji našeg lista da je „Politika” bila sve Dragošu Ivanoviću i njegovim drugovima pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, kao i da će njegovo ime ući u istoriju našeg lista, ali i novinarstva.
– Giletovim odlaskom uskoro će biti okončan spisak slavnih imena iz starije generacije novinara. Niko nije uspeo da ga unazadi i veliko mu hvala za sve – kazao je Gvozdenović.
Poslednju poštu kolege, saradnici i prijatelji odali su Ivanoviću i na komemoraciji organizovanoj u sedištu Nezavisnog udruženja novinara Srbije. Na sahrani, od njega se u ime kolega oprostio Zlatoje Martinov, jedan od Ivanovićevih saradnika iz lista „Republika”.
– Pre svega bio je apsolutno posvećen poslu, vredan, odličan analitičar društvenih i političkih prilika. Nije voleo estradne naslove i medijsku disponiranost, ali je ostavio iza sebe veliko delo na koje svi mi možemo da budemo ponosni. Bio je odlučan borac za usvajanje demokratskih tekovina i poslednjih godina tome je posvetio svoj rad u „Republici”, listu u koji je uneo i deo sebe – rekao je Martinov.
Dragoš Ivanović proveo je ceo radni vek u „Politici”, da bi pre 20 godina sa grupom prijatelja i saradnika osnovao list „Republika”.


J.B.

Tagovi

Povezani tekstovi