LDP: Bradić da civilizuje medije

U otvorenom pismu premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću Liberalno demokratska partija upozorila je Vladu Srbije da ne može samo da apeluje na poštovanje zakona, nego je dužna i da ga sprovode.


„Podsetite ministra Bradića da je njegova stranka, pre nekoliko godina, hranila lažima i aferama takva glasila, i stvorila čudovište koje se danas zove Kurir. Danas se to čudovište, kako obično biva, u pokušaju da opstane i zaštiti svoje klijente, okrenulo protiv svih, uključujući i svoje bivše saradnike“, ističe LDP


Ako ministar nije sposoban da civilizuje takve medije, onda ga smenite. Ako druga ministarstva nisu u stanju da zaštite zakon, tražite da to učine, poručuje LDP.


Ova stranka navodi i da „osnivači i kontrolori takvih medija posluju nezakonito i predstavljaju velike dužnike državi“.


“Naložite službama koje su za ta pitanja zadužena, da hitno reaguju i privedu zakonu poslovanje kompanije koja stoji iza dnevnog glasila Kurir”, zahteva LDP.


Reč je, kako se navodi u saopštenju, o kompaniji Ronako, čiji je osnivač Radoslav Rajo Rodić, prema zvaničnim izveštajima NBS, jedan od najvećih dužnika u ovoj zemlji, jer, prema podacima objavljenim u februaru ove godine, dug te kompanije po osnovu poreskih i drugih obaveza, iznosi preko 2,07 milijardi dinara.


“Naplatite ovaj iznos od oko 22,2 miliona evra i taj novac uložite u borbu protiv narkomanije. Tako će slučaj nesrećnog tinejdžera čiji život, kao i živote mnogih drugih ljudi uništava Kurir, biti poslednja opomena državi da obuzda one koji ubijaju život oko nas”, poručuje LDP.

Tagovi

Povezani tekstovi