Umro Željko Vuković

Željko Vuković, poznati novinar, pronađen je juče po podne mrtav u svom stanu u Beogradu. Njegovo nepomično telo nađeno je na krevetu ispred upaljenog televizora.
Policija, koja je ušla u njegov stan kroz prozor, pošto su vrata bila zaključana, nije naišla na tragove koji bi ukazivali na nasilje. Pretpostavlja se, iako će to utvrditi stručnjaci sudske medicine, da je iznenada preminuo preksinoć u kasnim večernjim satima.
Vuković je poslednji put živ viđen takođe preksinoć. Bio je kod prijatelja do 20 časova. Požalio se da mu nije dobro i otišao u svoj stan. Nekoliko sati posle toga, nije se odazivao na telefonske pozive.
Oni koji su ga zvali te večeri pretpostaljali su da ne čuje telefon. Kako se ni juče nije odazivao na pozive, obaveštena je policija, koja je ubrzo stigla u stan i pronašla njegovo telo.
Željko Vuković rođen je 27. avgusta 1956. godine u Zenici. Radio je kao dopisnik „Večernjih novosti“ iz tog grada. Zatim prelazi u Sarajevo, gde obavlja dužnost šefa dopisništva „Novosti“. Za rad u „Novostima“ dobio je najviša novinarska priznanja.
Pred početak oružanih sukoba u BiH, počinje da radi kao dopisnik „Borbe“ iz Sarajeva. Bio je i predsednik Udruženja novinara BiH.
Za uspešno izveštavanje sa ratom zahvaćenog područja dobio je novinarsku nagradu „Jug Grizelj“.
Kasnije, 2003. godine, otišao je u Norevešku.
Po povratku iz inostranstva, Vuković se vratio u „Novosti“, gde je radio kao novinar, urednik i kolumnista do 2007. godine.
Objavio je desetak knjiga. Bio je član Udruženja književnika Srbije i Saveza pisaca Norveške.

Tagovi

Povezani tekstovi