Kurir: Čedomir opet laže

– „Kurir net“ na ime poreza državi ne duguje ni dinar, a jedina dugovanja su 24 miliona dinara i odnose se na tekuće privredne obaveze sa poslovnim partnerima. U godini ekonomske krize koja, prema tvrdnjama ministra Mlađana Dinkića, nije pogodila Srbiju, moramo takođe da izvestimo javnost da više od 90 odsto srpskih firmi, kao i „Kurir net , ima ovakva tekuća dugovanja. Vođa LDP Čedomir Jovanović se očekivano oglasio u trenutku kada Kurir napada narkodilere, ali su podaci kojima pokušava da odgovori na napad, kao i uvek, pogrešni, u šta se mogu uve~ riti svi građani ukoliko otvore sajt NBS.
Advokat Borivoje Borović smatra da je reč o hajci protiv dnevnog lista Kurir, i da će biti neophodna mnogo ozbiljnija pravna zaštita od uobičajene ukoliko se nastave isti i slični zlonamerni naladi protiv Kurira. – Pogotovo što Čedomir Jovanović može da se pozove na poslanički imunitet i nesmetano govori šta hoće, pa makar i neistinu. Iskreno, mislio sam da je vreme progona slobodnih medija daleko iza nas, ali sam očigledno bio u zabludi – navodi Borović.
Njegov kolega Veselin Cerović takođe je saglasan sa ovakvom ocenom.
– Ukoliko takve izjave nisu potkrepljene konkretnim i čvrstim dokazima, u pitanju je ništa drugo do kleveta i krivično delo. Teško je u ovom času da se odredim koje pravne mere su na raspolaganju Kuriru, pošto nisam upoznat sa konkretnim slučajem – kaže Cerović.

Tagovi

Povezani tekstovi