Saopštenje uredništva Kurira

 Na meti centara moći sada su svi koji na bilo koji način imaju veze s Kurirom, a samo s jednim ciljem – zaustaviti pisanje našeg lista. Ovakva represija i pokušaj linča novinara i celokupne redakcije nisu viđeni ni u godinama najstrašnijeg jednoumlja režima.
Podsećamo da je ovaj pritisak na slobodu medija usledio posle serije napisa Kurira o mnogobrojnim malverzacijama i skandalima čiji su akteri bili neki pripadnici vlasti. Sumnjamo da je današnji upad poreske policije deo odmazde ministra Mlađana Dinkića. Pozivamo vlast da zaustavi lični obračun pojedinih ministara s redakcijom Kurira i da se poštuje Međunarodna konvencija o zaštiti novinara i slobodi štampe.
U ime slobode pisane reči sve vladajuće strukture u Srbiji, kao i stranke, molimo da nam odgovore da li imaju informaciju o jučerašnjim događanjima i da li ih odobravaju. Takođe molimo da nas pismeno izvestite da li podržavate ovakvu vrstu terora nad slobodom medija. Ukoliko se pokaže da Dinkić stoji iza ove torture, postavljamo pitanje ko podržava metode tog ministra i ko mu prećutno odobrava da bude „država u državi“.

Tagovi

Povezani tekstovi