Vlada udara na Pravdu i Kurir

Poslanik SNS Mileta Poskurica kaže da će sa novim zakonom o in formisanju biti manje medijske slobode i da će on dovesti do gašenja pojedinih medija.
– Režim je već udario h« Kurir, a uskoro bi na meti mogla da se nađe i Pravda. Zakon je krojen za nepodobne medije, te će njegova primena biti selektivna – upozorava Poskurica.
I Zoran Nikolić, poslanik DSS navodi da ukoliko dođe do primene ovog zakona to bi se moglo odraziti na slobodu medija.
– Mediji moraju da budu slobodni. Ukoliko izvršna vlast hoće da utiče na slobodu medija, onda tu nema govora o demokratičnosti ove vlasti. To nikako ne može da bude pozitivno. Ako posledica ovog zakona bude da se pojedini mediji gase, bićemo sigurni da je to bilo proračunato od strane Vlade – smatra Nikolić.
Poslanica NS Aleksandra Janković saglasna je sa svojim kolegama iz opozicije da se ide ka gašenju medija, kao i njihovoj kontroli.
– Potpuno je jasno da vlast nikako nije demokratska. Da bi premijer Cvetković potkrepio laži kako je Vlada uspešna, želi da novim zakonom medije stavi pod kontrolu. Ovim sankcionisanjem, moramo da budemo sigurni da će doći do zatvaranja medija, a na prvom mestu Pravde i Kurira – kaže Jankovićka.


P. Jeremić

Tagovi

Povezani tekstovi