Vuksanović: Blic vodi prljavu kampanju protiv mene

„Gotovo svakoga dana Ministarstvu prosvete i sporta Srbije se javljaju novinari tog lista sa zlonamernim pitanjima i istovremeno se izvinjavaju govoreći da urednici zahtevaju od njih da ‘negativno intoniraju tekstove o ministarstvu'“, naveo je Vuksanović.

Ministar prosvete i sporta Srbije je dodao da je „sličnu medijsku harangu izdržao i u vreme kada je medije kontrolisao Slobodan Milošević, kao i u vreme kada je to činio Vladimir Popović.

„Izdržaću i neistine ‘Blica’. O ovakvom pisanju ‘Blica’ i drastičnom opadanju njegovog tiraža neka razmišljaju vlasnici ‘Blica’koji zapošljavaju urednike“, naveo je Vuksanović.

Glavni i odgovorni urednik „Blica“ Veselin Simonović nazvao je Vuksanovićevo pismo „budalaštinom“.

„Mi smo napisali da je Vuksanović odogovoran za događaje u Osnovnoj školi Jovan Dučić ne zato što imamo nešto protiv njega, nego zato što imamo dokaze protiv njega – imamo njegovo pismo kojim on preporučuje da učenike pregledaju lekari ordinacije ‘Ecim'“, rekao je Simonović agenciji Beta.

„Ako Vuksanović misli da je ono što se dešavalo u školi Jovan Dučić nešto normalno, onda on ima veliki problem sa samim sobom, a nikako sa ‘Blicom'“, naveo je Simonović.

Lekari ordinacije „Ecim“ nedavno su đake škole „Jovan Dučić“ testirali na šećernu bolest, a svakom detetu, kako su prethodnih dana pisali mediji, bilo je rečeno da stane raširenih ruku i nogu, dok su im lekari na prednji i zadnji deo tela stavljali kristalnu prizmu i fotografisali ih digitalnim fotoaparatom.

Pojedini roditelji su taj pregled prijavili inspekciji Ministarstva zdravlja, a ordinacija je, kako je rekao ministar zdravlja Tomica Milosavljević, zatvorena zato što je radila „preko ovlašćenja od onih za koje je dobila dozvolu“.

MUP Srbije saopštio je pre dva dana da je policija „za sada utvrdila“ da zdravstveni pregled učenika OŠ „Jovan Dučić“ u privatnoj ordinaciji „Ecim“ nije u vezi sa „dečijom pornografijom, pedofilijom niti trgovinom ljudima“, i najavio da će javnost upoznati s detaljima istrage „kada sve provere budu završene“.

U saopštenju je navedeno i da je u toku „provera rada i metoda koje nisu priznate u zvaničnoj medicini, a koje je privatna ordinacija ‘Ecim’ u okviru Udruženja ‘Ju’, koristila prilikom pregleda đaka škole ‘Jovan Dučić'“.

Tagovi

Povezani tekstovi