Članovi NUNS-a osvojili Visoke Tatre, najviši vrh u Slovačkoj

 Oni su  bili deo biciklističko-alpinističke ekspedicije, čiji je cilj osvajanje Visokih Tatri i najvišeg vrha u Slovačkoj (Gerlahovski štit 2655 m).
 Idejni tvorci ove sportske avanture su biciklisti-planinari iz Krupnja Dušan Žugić i Branko Petrović, koji unazad već nekoliko godina osvajaju najviše vrhove kod nas i u zemljama u okruženju. Pored Dušana i Branka, deo ekipe bila je  i dimitrovgradska biciklistkinja Maja Bojkov.
Akciju je organizovala  opština Krupanj u saradnji sa opštinom Bački Petrovac i uz pomoć slovačke agencije za međunarodnu razvojnu saradnju „Slovak Aid“, ambasade Republike Slovačke u Beogradu i srpske ambasade u Bratislavi.
 Biciklisti su  na svom putovanju do Visokih Tatri prošli kroz tridesetak gradova i upoznali običaje i tradiciju  zemlje, kulturne i duhovne vrednosti, privredna i sportska dostignuća. Ovogodišnja ekspedicija imala je  za cilj da poveže više naroda i zemalja i da promoviše ideju otvorenih granica Evrope. Krajnji cilj je dokumentarni putopis o Slovačkoj, koji će biti izrađen u produkciji Radio-televizije Caribrod iz Dimitrovgrada.

Tagovi

Povezani tekstovi