LDP i NUNS preispituju Tijanića

Osim s predstavnicima novinarskih udruženja, LDP će razgovarati i s predstavnicima misije OEBS-a u Srbiji, delegacije Evropske komisije i kancelarije Saveta Evrope. Kako kažu u LDP-u, oni neće ništa sugerisati novinarima, već očekuju od njih da „pokažu inicijativu“ i daju ideje kako da se problem prevaziđe.
Predsednica NUNS-a Nadežda Gaće kaže da će s predstavnicima LDP-a razgovarati na sastanku Izvršnog odbora u ponedeljak ili utorak.
– Zakon o informisanju je takav kakav je, ne može se popraviti, nego će ili biti usvojen ili neće, to više od nas ne zavisi. Ali, razgovaraćemo o setu zakona u vezi s medijskom industrijom, o zakonu o radiodifuziji, oglašavanju, o ograničavanju monopola u medijima. Tema će biti i javni servis i da li ispunjava svoju ulogu – objašnjava Gaće.


Generalni sekretar UNS-a Nino Brajović navodi da su od LDP-a dobili načelni poziv za razgovore.
– Za nas je zakon o informisanju apsolutno neprihvatljiv i ne bismo želeli da nas neko ubeđuje da se može popraviti donošenjem seta medijskih zakona. Nastavićemo da apelujemo na sve stranke u parlamentu da glasaju protiv njega – kaže Brajović.


G.S.

Tagovi

Povezani tekstovi