Napali novinara na biračkom mestu

Incident se dogodio u prostorijama Osnovne škola „Miladin Mitić“. Dopisnik Blica neđo Zejak rekao je agenciji Beta da je oko 13 časova obilazio ovo biračko mesto i da su na njega nasrnuli članovi biračkog odbora te koalicije. On je naveo da je povod za napad bio subotnji tekst u Blicu „Kandidati SPS za odbornike hoće da sede u dve klupe“ kao i spisak članova pripremnog tima koji je imenovala Vlada Kosova za formiranje multietničke opštine Gračanica, na kome se nalazi Nebojša Perić i Nenad Stojanović, koji su kandidati za odbornike srpske opštine.


„Dvojica najekstremnijih članova ovog biračkog odbora izgurali su me iz prostorije i u školskom dvorištu zapretili:Proćiće ovaj daj dan a sutra ćeš biti likvidiran“, rekao je Zejak i najvio da će podneti krivičnu prijavu protiv njih.


On je rekao da su pokušali da mu polome foto aparat i diktafon, ali da su ih u tome sprečili građani koji su se tu zadesili. Predstavnici stranaka koji učestvuju na izborima delili su građanima fotokopiju Zejakovog teksta u Blicu.


M. Obradović

Tagovi

Povezani tekstovi