Kako će glasati LDP?

Manevar Čedomira Jovanovića kojim je skoro mesec dana pokušavao da ubedi srpsku javnost da je protiv Zakona o informisanju na kraju je razotkriven. LDP će, kako sada stvari stoje, glasati za ovaj skandalozan zakon, uprkos navodno žestokom protivljenju poslanika ove stranke „zbog narušavanja osnovnih medijskih sloboda“.


To je, između ostalog, najavio i zamenik predsednika DS Dušan Petrović, koji veruje da će do 31. avgusta sve biti „završeno“.
– Verujem da je dogovor koji je postignut između DS, G17 i LDP, posle zaključenja rasprave u Skupštini u julu, vrlo realno definisao okvire u kojima će se pristupiti rešavanju celog seta medijskih zakona, i na tome se već uveliko radi. Dakle, ne verujem da će biti problema u izglasavanju zakona – nagovestio je Petrović stav „čedista“.


O. Nikolić


Potpredsednica Jovanovićeve stranke Judita Popović u izjavi za Kurir kaže da je pre tri dana formirana radna grupa LDP koja u saradnji s udruženjima novinara treba da formira konačan stav njihove poslaničke grupe o Zakonu o informisanju.
– Želimo da postignemo dogovor s predstavnicima novinara u vezi sa setom medijskih zakona koji moraju da se donesu! Definitivno moraju! Verujemo da su sami novinari najviše zainteresovani da se medijska scena u Srbiji uredi. Radna grupa LDP zadužena je da obavi pregovore s novinarskim udruženjima, a ako postignemo određenu saglasnost, novinari će dobiti garancije. Postoji amandmani i izmene na kojima insistiramo kako bi se zakon upristojio. Ako bude tako, postoji mogućnost da glasamo za zakon. Zato smo i tražili taj rok, ne samo radi odlaganja ili manevra, već da bi se nešto dobro uradilo za novinarska udruženja i za same novinare – dušebrižnički će Popovićeva, koja, izgleda, nije čula apele svih novinarskih udruženja u Srbiji, ali i nekih međunarodnih organizacija, koje upozoravaju da Zakon o informisanju u novom obliku nikako ne treba usvajati.


Opozicioni poslanici kivno su prokomentarisali najavu LDP da će glasati za sporni zakon. Dragan Todorović, predsednik IO SRS, bio je kratak i tvrdi da je sve učinjeno zbog novca.
– Zbog para! Zašto se sve radi, nego zbog para? To je jedini komentar. Koga Čeda može da iznenadi? – pita se Todorović.


I Miroslav Markićević, predsednik IO Nove Srbije, za Kurir tvrdi da je Čeda opet istrgovao.
– Jovanović se nikada nije ni menjao, uvek je radio za pare, i to dobre pare! Otkada se pojavio na političkoj sceni, samo ga novac interesuje. On misli da je to vrlina. Sve vreme njegovi poslanici zamajavaju građane i javnost. Te liberalni su, kao bore se za slobodu! Koga oni to zavaravaju? Valjda će i oni koji glasaju za LDP konačno shvatiti da je ta partija definisana ne kao štaka vladajuće koalicije, već kao rezervni točak! Onaj mali, žuti, za „golf“, koji se vozi samo do prvog servisa – ogorčen je Markićević.

Tagovi

Povezani tekstovi