Popovićeva i Maraš protiv

Poslanici Liberalno demokratske partije Judita Popović i Slobodan Maraš dvoume se da li da glasaju za izmene i dopune Zakona o informisanju, saznaje Glas javnosti. Prema rečima našeg izvora iz LDP, Popovićeva i Maraš nisu uvereni da bi pomenuti zakon mogao da funkcioniše zahvaljujući amandmanima, zbog čega su trenutno bliži odluci da za Zakon o informisanju ne glasaju iz principijelnih razloga, po ugledu na kolege Vesnu Pešić i Žarka Koraća.
– Odnosi u LDP nisu baš na zavidnom nivou, kao ni komunikacija između Čedomira Jovanovića i njegovih poslanika. Sadašnja brojka od četiri poslanika LDP koji neće glasati za Predlog zakona o informisanju nije konačna – ističe naš izvor.
Judita Popović kaže da će konačnu odluku doneti kad se vrati s odmora i vidi šta se u međuvremenu dogodilo.
– Želim da znam šta su se dogovorili predstavnici moje stranke sa NUNS i UNS. Shodno tome doneću odluku. Ako budi bili prihvaćeni naši amandmani, glasaću za taj zakon. Predlog zakona o informisanju još nije konačan. Prvo se raspravlja u načelu, pa potom sledi glasanje o pojedinostima za svaki amandman, a na kraju imamo glasanje u celini. Dakle, nije sve tako crno-belo. Bitno je umanjiti štetu. Ne treba gubiti iz vida da smo mi jedina stranka čiji poslanici nemaju overene potpisane ostavke, tj. liberalni smo u odlučivanju – ističe Popovićeva.
Slobodan Maraš juče nije odgovarao na naše pozive.


D.P.

Tagovi

Povezani tekstovi