Gase se Ibarske novosti

Stečaj i gašenje preti i radiju i regionalnoj televiziji Kraljevo. Akcijski fond nije uspeo da nađe novog kupca, a sve što su ta tri medija zaradila od reklama proteklih nekoliko meseci je odlazilo poveriocima koji drže račun firme u blokadi. Program RTV Kraljevo redukovan je i uglavnom sveden na muziku, repriziranje emisija i filmova, a informativna emisija Danas gotovo ne postoji.


Početkom avgusta je 30 od ukupno 68 zaposlenih uzelo novac iz socijalnog programa i napustilo Ibarske. Zaposleni u listu i RTV Kraljevo stupili su 19. juna u štrajk, zbog neisplaćenih zarada i doprinosa.


Ibarske novosti su osnovane 1947. godine, 23 godine kasnije počeo je da emituje program Radio Kraljevo, a 1992. i TV, koja je dobila regionalnu frekvenciju. Na javnoj aukciji je 16. novembra 2007. ta tri medija kupila Dragica Tomić.


Zbog pogoršanja uslova poslovanja, nastalih posle privatizacije i neispunjavanja kupoprodajnog ugovora, Agencija za privatizaciju je polovinom januara raskinula ugovor o kupoprodaji Ibarskih novosti.


Početkom februara Akcijski fond Srbije imenovao je diplomiranog ekonomistu iz Kraljeva Zorana Kneževića za zastupnika kapitala preduzeća.

Tagovi

Povezani tekstovi