Suđenje bez stranki

Narednih dana će biti doneta nova presuda, s tim što je zapisnik vođen na ćirilici, a na tom pismu će biti napisana i presuda.
Optuženi „firer“ neonacista Davidović se žalio, jer sudske spise nije dobio na ćirilici, što je Okružni sud prihvatio, poništio presudu i naložio novo suđenje.
– Tužba je ostala na latinici, ali će sud zapisnik i presudu sada dostaviti na ćirilici – kaže Vladimir Beljanski, pravni zastupnik novinara Gruhonjića. – Sud smatra da će time biti ispunjeni uslovi tuženog. Posle donošenja presude obe strane imaju pravo žalbe u roku od 15 dana, a pošto smo bili zadovoljni prvom presudom, očekujem da će se samo Davidović ponovo žaliti.
Prvostepenom, poništenom odlukom iz 2007. godine, Davidović mora da isplati Gruhonjiću 500.000 dinara. Gruhonjić je tužio vođu „Nacionalnog stroja“ zbog navoda u Davidovićevoj knjizi „Slučaj Nacionalni stroj“ u kojoj je predsednika NDNV nazvao „novinarom propagandistom, koji radi za određene obaveštajne službe neprijateljske našem narodu i državi“, a u negativnom kontekstu je pisao i o njegovoj nacionalnoj pripadnosti.


D.S.

Tagovi

Povezani tekstovi