Mihajlović o napadima na novinare: Napad nadležnih je napad na sopstvene građane

slika: N1
slika: N1

Bivša ministarka Zorana Mihajlović reagovala je povodom napada kojima su izloženi nezavisni mediji u Srbiji. Ona je na svom Instagram profilu napisala da sloboda nisu pretnje i napadi nadležnih na medije, jer je to, kako je navela, napad na sopstvene građane.

 

„Iz najobičnijih lekcija o nasilju, kada ne možete da sučelite mišljenja, da čujete šta neko drugi ima da kaže, onda upotrebljavate mržnju kao okosnicu govora. Kad vam to nije dovoljno, onda dalje idu gnusne pretnje posle kojih po pravilu sledi fizičko nasilje. To su koraci svakog nasilja, bilo da je ono nasilje nad ženama, devojčicama ili danas u medijima. Dugogodišnje puštanje, a ne osuđivanje govora mržnje, crtanje grafita sa ratnim zločincima uz podršku onih koji bi to trebalo da osude! ‘Paranarodne patrole’?! Ko su ti ljudi“, upitala je Mihajlović.

 

https://www.instagram.com/p/Cq2QN7usUFZ/?utm_source=ig_embed&ig_rid=acf20eb3-c457-477e-b7ba-d22b2464f808

 

Ona se osvrnula i na pretnje koje je Simo Spasić uputio voditelju Ivanu Ivanoviću.

 

„Osuđeni silovatelji koji napadaju i vređaju, koji svojim ponašanjem nanose štetu svakoj kosovskoj žrtvi, koji uvode nekakav red po nekim njima znanim pravilima, a zapravo planski stvaraju još veći nered. Dugogodišnje negovanje ovakvih ponašanja i ljudi, donosi sve samo ne prosperitet jednom društvu. Sloboda nije pretnja, nije govor mržnje, nisu narodne patrole, sloboda nije napadanje nadležnih na medije, jer je to napadanje sopstvenih građana… Sloboda nije podela građana, već osnovno ljudsko pravo koje je mržnjom i agresijom ugroženo“, napisala je Mihajlović.

Tagovi

Povezani tekstovi