Goran Milić bez stana u Beogradu

U stanu od 90 kvadratnih metara, u Ulici Džordža Vašingtona, u strogom centru Beograda, još živi njegov posinak iz prvoga braka, koji je dobio je nalog za deložaciju sa 9. oktobrom, bez prava žalbe, kada će se u njega useliti sudija u čiju je korist Četvrti opštinski sud i presudio, piše Jutarnji list.


Zbog celog slučaja, Milić namerava da podnese krivičnu prijavu i da se obrati svim nadležnim institucijama, i srpskim, i u Strasburu, predsedniku Srbije Borisu Tadiću, beogradskom gradonačelniku.


„Shvatio bih još da se radi o nekom mafijašu koji mi je oteo stan, ali ne mogu kad je reč o sudiji. Ovo je vrlo ozbiljan presedan i za građane srpske nacionalnosti koji su povratnici u Hrvatsku i koji im može veoma naštetiti. Nameravam da se obratim svima i da im kažem da to reše, neću stati“, rekao je Milić.


On je, naime, 1986. taj stan dobio od RTV Beograd, mada to nije bio klasični slučaj dodele društvenoga stana, piše Jutarnji.


„Do tada sam s porodicom, pokojnom suprugom, njenim sinom i našom kćeri, imao garsonjeru od 26 kvadrata. Kada mi je RTV Beograd prvi put ponudio stan, radio sam kao dopisnik iz Njujorka, pa sam im rekao da to nema smisla, jer me nema”, kaže Milić.


Prema njegovim rečima, po povratku u Beograd, Televizija više nije imala na raspolaganju svoje stanove, pa su se nagodili s opštinom Stari grad kako bi nam obezbedili adekvatan smeštaj.


“Tako je RTV Beograd platio, jednu trećinu, a ja sam dao garsonijeru i dobio ruinirani, 70 godina stari stan i u njegovo uređenje uložio svu ušteđevinu od 20 hiljada dolara“ ispričao je Milić.


Kada je 1991. počeo rat u Hrvatskoj, Milić je iz Beograda otišao u Sarajevo, a u stanu je ostao njegov posinak. U međuvremenu, Milić se s jednom porodicom iz Sarajeva dogovara o zameni stanova i oni se doseljavaju , ali je njegov posinak nastavio da živi s njima, piše Jutarnji.

Tagovi

Povezani tekstovi