Čedina žena izgubila spor protiv Pressa!



Vrhovni sud je poništio prethodnu odluku Okružnog suda pošto je utvrdio da nema osnova da se Jovanovićki isplati 150.000 dinara na ime „povrede prava na privatni život“.


Istovremeno, Vrhovni sud Srbije presudio je da Dragan J. Vučićević, glavni urednik Pressa, zbog objavljivanja fotografija dedinjske vile u kojoj živi lider LDP-a Čedomir Jovanović mora njegovom maloletnom sinu Mihajlu Lajfu da isplati odštetu od 150.000 dinara!


Na sednici održanoj 1. jula ove godine Vrhovni sud Srbije u Beogradu, u veću sastavljenom od sudija Branislave Apostolović, Nadežde Radević i Zvezdane Lutovac, delimično je usvojio žalbu advokata Pressa na prethodnu presudu Okružnog suda. Vrhovni sud je presudio da maloletni Mihajlo Lajf Jovanović ima pravo na dosuđenu naknadu nematerijalne štete u visini od 150.000 dinara, ali da to pravo nema Jelena Jovanović.


Takođe ovom presudom Press je obavezan da porodici Jovanović preda sve fotografije dedinjske vile na kojima se, kako tvrde Jovanovići, nazire obris maloletnog Mihajla Lajfa. Konačno, Press se obavezuje i da objavi presudu Okružnog suda „u delu koji se odnosi na maloletnog tužioca Mihajla Lajfa“.


Press će ispoštovati ovu odluku Vrhovnog suda, a pravdu ćemo potražiti i pred Sudom za ljudska prava u Strazburu.

Tagovi

Povezani tekstovi