UM: Predsednik iznosi neistine o povezanosti kompanije i svih regionalnih medija

Foto-United-Media

United Media (UM) saopštila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić iznosi neistine o toj kompaniji tvrdeći da su mediji koji posluju u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini – Jutarnji, Index i Klix u vlasništvu UM.

 

UM, kao najveća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi navodi da nema ni formalno, ni neformalno vlasništvo nad ovim medijskim kućama, niti postoji bilo kakva druga zajednička agenda delovanja, a svakako ne „zajednička ruka“ koja piše sve tekstove, kao što tvrdi predsednik Vučić.

 

„Činjenica je da najveći regionalni mediji ukazuju da odgovornost za tragična dešavanja u Srbiji imaju predstavnici vlasti i predsednik Aleksandar Vućić, ali United Media nema, niti može da utiče na bilo čiju uređivačku politiku„, navedeno je u saopštenju.

 

Kako se ocenjuje, najnoviji istup predsednika Srbije ukazuje na njegovu spremnost da proširi kampanju diskreditacije medija i na region, kako bi suzbio slobodu izražavanja.

 

„Očigledno je da je, po ko zna koji put, predsednik Srbije želeo da pokaže da mu je apsolutno neprihvatljivo da postoje mediji koji istražuju i javno objavljuju činjenice. Dokaz ovome je i nedavni izveštaj Reportera bez granica koji beleže dramatičan pad Srbije kada je u pitanju indeks medijskih sloboda – čak 12 mesta za samo godinu dana“, navodi UM.

 

United Media i mediji koji posluju u okviru te kompanije, kako se ističe, ostaju posvećeni istinitom informisanju i demaskiranju laži i manipulacija u interesu javnosti.

 

„Nećemo dozvoliti da nas nastupi predstavnika vlasti obeshrabre i pokolebaju u misiji da svoj posao obavljamo profesionalno i isključivo u interesu građana“, naglasila je UM.

Tagovi

Povezani tekstovi