Poreznici upali u „Kurir“, sumnjače Raju Rodića da je utajio 203 miliona poreza

Na osnovu prethodnih provera poslovanja ovog privrednog društva, čiji je direktor Radisav Rodić, utvrđeno je da postoji sumnja da je on kao odgovorno lice utajio porez u ukupnom iznosu od 203,3 miliona dinara, stoji u saopštenju Poreske policije.


Rodić se sumnjiči da je izbegao obračun i plaćanje poreza na promet predmeta u iznosu od 115,3 miliona dinara i poreza na dohodak građana od 88 miliona dinara.


Proverama je utvrđeno da je to privredno društvo poslovalo sa povezanim preduzećima čiji su osnivači ili upravljači Radisav Rodić ili članovi njegove porodice, navodi se u saopštenju.


Reč je o firmama: „ABC kompani“, „Ronako“, „Belege“, „ABC Printpak“, „Manami“, NIP „Glas“, „Gnet“ iz Beograda, „Etigraf“ iz Vranja i ogrankom kompanije „Ronako sistems“ sa sedištem u Delaveru, SAD.


Međutim, redakcija „Kurira“ saopštila je sinoć da je Poreska policija ušla u sedište redakcija „Kurira“, „Glasa javnosti“, „Groma“ i „Stila“ u Vlajkovićevoj ulici i insistira da bez prethodnog popisa dokumenata iznese dokumentaciju „Kurira“, kao i svih firmi koje posluju sa ovim dnevnim novinama.


– Zaposleni u „Kuriru“ sarađuju sa inspektorima, ali se verbalno protive iznošenju dokumentacije bez prethodnog popisa, da bi sprečili eventualne zloupotrebe podataka iz nje – navodi se u saopštenju.


Radisav Rodić optužio je juče poresku policiju da vrši pritisak na njega i njegove medije, iako su, prema njegovim rečima, ti listovi dostavili policiji svu traženu dokumentaciju.


– Ovaj teror vrši se po nalogu jednog ministra, večitog asistenta, i njegovih saradnika – naglasio je Rodić.


Sinoć se ispred sedišta Rajićeve kompanije okupila grupa ljudi, bez ikakvih stranačkih obeležja, koja je izrazila protest zbog ulaska poreznika u „Kurir“ i „nezakonite zaplene poslovne dokumentacije“.
E.P.

Tagovi

Povezani tekstovi