Asocijacija medija: Futura u blokadi 563 miliona dinara

Od utorka na kioscima „Future“ više nema novina članova Asocijacije medija. – Saopštenjem „Future plus“ i izjavama odgovornih ovo preduzeće potvrdilo je da u ovom trenutku izdavačima duguje oko 300 miliona dinara. Izdavači ne uspevaju da naplate potraživanja ni menicama, jer je „Futura plus“ juče bila u blokadi za 563.889.412 dinara. Istovremeno je potvrđena i činjenica da nije reč o slučajnosti ili trenutnoj krizi, već o praksi koja najozbiljnije ugrožava tekuće poslovanje svih novinskih izdavača – navodi Asocijacija medija


Asocijacija navodi da sa „Futurom plus“ ne želi da ulazi rasprave o „mračnim silama“ koje navodno žele da unište uspešno poslovanje ove distributerske firme.


– Podsećamo javnost da je ova kompanija ranije kresala tiraže izdavačima koji su pokušavali menicama da naplate ogromna potraživanja. I dalje tražimo da Vlada Srbije, u okviru svojih nadležnosti, a u cilju obezbeđenja slobode informisanja, hitno preduzme mere kako bi se tržište štampe uredilo na zakonit način. Od „Future plus“ očekujemo odgovor na pitanje kad i kako može da vrati dug, jer izjava „plaćamo koliko možemo“ izdavače ne zadovoljava – navodi Asocijacija medija.

Tagovi

Povezani tekstovi