Rodić se sumnjači za utaju poreza

Rodić, poznatiji kao vlasnik listova „Kurir“ i „Glas“, izbegao je da plati porez na promet predmeta u iznosu od oko 115 miliona dinara i porez na dohodak građana u iznosu od preko 88 miliona dinara, precizira se u saopštenju.


Shodno navedenim sumnjama, inspektori poreske policije su danas po naredbi istražnog sudije Četvrtog opštinskog suda u Beogradu oduzeli poslovnu dokumentacije koja se nalazi u poslovnim prostorijama društva za intelektulane usluge „Pravno-ekonomski institut“ sa sedištem u Beogradu, Vlajkovićeva 8.


Izvršenim proverama utvrđeno je da je „ABC produkt“ imao poslovni odnos sa povezanim pravnim licima gde su Rodić i članovi njegove porodice osnivači ili odgovorna lica i to sa „ABC Company“, „Ronaco“, „Belege“, „ABC printpak“, „Manam“, „NIP Glas“ odnosno „Gnet“, sva iz Beograda, „Etigraf“ iz Vranja i ogrankom kompanije „Ronaco systems“ sa sedištem u Delaveru, SAD.


Inspektori Odeljenja Poreske policije Beograd od 24. juna proveravaju poslovanje „ABC produkta“, a dalje provere se vrše radi utvrđivanja izbegavanja obračuna i plaćanja javnih prihoda kod napred navedenih privrednih društava, navedeno je u saopštenju.


Juče je Rodić, osnivač i vlasnik više dnevnih listova, među kojima su „Kurir, „Glas javnosti“ i „Grom“, izjavio povodom ulaska poreske policije u njegove firme, da je to obračun „jednog ministra u Vladi Srbije“ sa listom „Kurir“ koji o njemu i o „njegovim dobrim delima za Srbiju objavljuje istinu“.
 

Tagovi

Povezani tekstovi