Asocijacija medija: Pripremiti novi Zakon o informisanju

U saopštenju je navedeno da su predlozi Asocijacije bili usmereni ka značajnom poboljšanju osnovnog predloga teksta zakona i stvaranju znatno boljeg zakonskog okruženja za funkcionisanje medijskih kuća. 
„Članice Asocijacije medija pomenuti zakon ne smatraju kvalitetnim i dugoročnim zakonskim rešenjem. Zato je Upravni odbor Asocijacije medija, jednoglasno, odlučio da formira ekspertsku grupu sastavljenu od domaćih i stranih stručnjaka sa zadatkom da u što kraćem roku pripreme tekst novog Zakona o informisanju koji će biti predstavljen javnosti, a zatim ponuđen Vladi i Skupštini Srbije na usvajanje. Članice Asocijacije medija odlučile su da radom ove grupe rukovodi Manojlo Vukotić, generalni direktor i glavni i odgovorni urednik kompanije „Novosti“ i član upravnog odbora Asocijacije medija“, navodi se u saopštenju.
Istovremeno, Upravni odbor Asocijacije medija podržao je ideju o formiranju radne grupe za izradu strategije medijskog razvoja u Srbiji.
„Upravni odbor izradu strategije smatra šansom da se u najkraćem roku dođe do bazičnog dokumenta kojim će se na jasan način utvrditi najznačajniji detalji razvoja medijske sfere i stvoriti kvalitetna osnova za temeljite izmene i dopune medijskog zakonodavstva. Za svoje predstavnike u radu ove radne grupe UO delegirao je Veselina Simonovića, glavnog urednika dnevnog lista ‘Blic’ i predsednika UO, i Zorana Papića, izvršnog direktora Asocijacije medija.“ Naredna, septembarska sednica UO biće posvećena raspravi o izmenama i dopunama Zakona o oglašavanju.
E.B.

Tagovi

Povezani tekstovi