Somborske novine dobile novog vlasnika, zaposlenima se duguje više plata

Somborske-novine-logo-naslovna

Somborske novine dobile su novog vlasnika, nakon što su zaposleni tog lista štrajkovali zbog neisplaćeni zarada za decembar i januar, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

 

Novi izdavač tog lista, kako navodi UNS, od 17. maja je kompanija Video kreativa tima u vlasništvu Milana Švelja, dok je odgovorna urednica ostala Marina Radić.

 

Radić je za UNS kazala da zaposlenima zarade za februar, mart i april nisu isplaćene, a da će više informacija oko toga i načinu funkcionisanja „Somborskih novina“ biti poznato narednih dana.

 

Zaposleni u tim novinama su pre dva meseca štrajkovali zbog neisplaćenih zarada za decembar i januar, a štrajk je prekinut kada je Vučurević zaposlenima isplatio zaostale zarade za decembar preko tekućeg računa, a za januar u gotovini.

 

Vlasnik dosadašnjeg izdavača Somborskih novina Srđan Vučurević za sajt UNS-a kazao da će zaposlenima on isplatiti zaostale zarade, a UNS navodi da je do 17. maja njegova firma bila u blokadi za 1,8 miliona dinara.

 

UNS dodaje da je novi izdavač, Milan Šveljo osnovao Video kreativa tim u februaru 2021. godine, a nekoliko meseci nakon osnivanja ta firma je dobila je 2,5 miliona dinara od Grada Subotice za medijski projekat o kojem „nema jasnih dokaza da je realizovan i emitovan na Televiziji Subotica“.

Tagovi

Povezani tekstovi