Istraga protiv vlasnika „Kurira“

Portparol Tužilaštva Tomo Zorić izjavio je za Radio-televiziju Srbije da je Prvo opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu podnelo zahtev za sporovođenje istrage protiv vlasnika lista „Kurir“ Radisava Rodića, na osnovu krivične prijave podnete od strane Poreske policije.


„Rodić se sumnjiči da je izvršio krivično delo utaje poreza, jer je oštetio budžet države za više od 203 miliona dinara“, rekao je portparol Tužilištva.


„Stavlja mu se na teret krivično delo poreske utaje, za koje je Krivičnim zakonikom Republike Srbije predviđena kazna do osam godina zatvora i novčana kazna“, objasnio je Zorić. 


Portparol Tužilšatva je istakao da su na osnovu naredbe istražnog sudije prikupljeni dokazi iz kojih proizlazi osnovana sumnja da je „Radisav Rodić izbegao plaćanje poreza, jer nije prijavio stečene prihode, i to porez na promet proizvoda, porez na prihode od kapitala, kao i ostale prihode.


„Zaprećena kazna za to krivično delo je prema Krivičnom zakoniku do osam godina zatvora, kao i novčana kazna“, rekao je Zorić.


Portparol Tužilaštva je dodao da nije reč o primeni Zakona o javnom informisanju i dodao da je pretresanje prostorija lista „Kurir“ obavljeno u skladu sa zakonom.


 

Tagovi

Povezani tekstovi