Tijanić: Bebina knjiga o meni je falsifikat

U svakoj evropskoj državi odluka ove sudske instance, na koju ne postoji pravo žalbe, predstavlja dokaz da li država postoji ili ne – rekao je Tijanić povodom odluke suda da Jukom treba da mu plati 200.000 dinara i da im se zabranjuje dalje štampanje knjige „Slučaj službenika Aleksandra Tijanića“. Jukom je posle ove presude najavio da Tijaniću neće da plati odštetu i da neće poštovati odluku suda.


Tijanić je za Fonet ocenio da knjiga je i bila predmet sudskog spora uopšte nije zbirka njegovih citata, kako tvrdi Jukom.


– To je knjiga mojih falsifikovanih citata, ne samo istrgnutih iz konteksta, nego skoro 40 odsto raznih citata koji su pripisani meni. Nisu moji, nisu potpisani mojim imenom, a pripisani su meni. To je knjiga falsifikata. Tu knjigu je prikupio, obradio i finansirao, po svoj prilici, Vladimir Popović Beba, kome se Biljana Kovačević i zahvaljuje. Zna se da sam ja Popovićev najveći medijski i javni protivnik – rekao je Tijanić, i dodao da je sporna knjiga „pamflet“ namenjen da promeni njegovu biografiju.


Govoreći o reakciji NUNS-a da se ovom odlukom Vrhovnog suda cenzurišu mediji, kao i na poziv NVO-a na građansku neposlušnost, Tijanić je rekao da je predsednica NUNS-a Nadežda Gaće bila na suđenju u publici koja je podržavala Biljanu Kovačević.


– To je standardna tačka desetine NVO i ja nemam ništa protiv njih, to je njihovo pravo, kao što je pravo Nadežde Gaće da zloupotrebljava NUNS. Da citiram poznatog novinara „Vremena“ i njegov komentar u listu „Danas“: „Većina članstva se stidi svog rukovodstva“ – zaključio je Tijanić.

Tagovi

Povezani tekstovi